Η Ελευθερία Μπούτζα από το Παλαιοχώρι Συρράκου Ιωαννίνων μαγειρεύει καθημερινά υγιεινά, εύκολα και κυρίως οικονομικά βλάχικα εδέσματα με άρωμα νοσταλγίας στην επόχή που απολαμβάναμε μοναδικές και ανεπανάληπτες γευσεις.
Τα vlaxoxoria.gr θα παρουσιαζουν σε σταθερή βάση τις Συνταγές της Ελευθερίας τις οποίες μπορειτε να δείτε και στην σελίδα της στο Facebook πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
Σήμερα μας παρουσιάζει τα υλικά και τον τρόπο για να κάνουμε τα “κουλούρια της κυρα Χριστίνας“
Τι θα χρειασθούμε
- 10 αυγά
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 250 γρ φρέσκο βούτυρο
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 2 βανίλιες
- 1.200 γρ αλεύρι γοχ
- 1 /2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- ξύσμα από λεμόνι
Χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη και τα αυγα χωριστα τους κροκους απο τα ασπραδια .Ανακατευουμε τη βανιλια με το αλευρι.Διαλυουμε την αμμωνια μεσα στο γαλα και ανακατευουμε με τα υπολοιπα υλικα.Αφηνουμε τη ζυμη να ξεκουραστει για μια ωρα .Λαδωνουμε τα χερια μας παιρνουμε ενα κομματι ζυμης( σαν βερυκοκο) το βαζουμε στο ταψι και με λαδωμενο δαχτυλο ανοιγουμε μια τρυπα στο κεντρο φροντιζοντας να δωσουμε ενα στρογγυλο σχημα .Τα τοποθετουμε αραια γιατι φουσκωνουν.Αλειφουμε με λιγο γαλα και τα ψηνουμε σε αεροθερμο φουρνο 160-170 βαθμους για 14 λεπτα.
καλή επιτυχία – Ελευθερία Μπούτζα