Η Ελένη Ψιχούλη ανεβαίνει Ασπροπόταμο για γαστρονομικά γυρίσματα

Η Ελένη Ψιχούλη ανεβαίνει Ασπροπόταμο για γαστρονομικά γυρίσματα

Η δημοσιογράφος γεύσης Ελένη Ψυχούλη εάν και επέστρεψε στην τηλεόραση, στον ΣKAΪ, με την εβδομαδιαία εκπομπή «Συνταγές Ψυχής» με κεντρική ιδέα θα είναι η κουζίνα του Πηλίου ετοιμάζει νέα γυρίσματα με κεντρικό θέμα τις νοστιμιές της Θεσσαλίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ως μόνιμος κάτοικος Πηλίου πλέον η ίδια, αυτή την εποχή περνά τον περισσότερο χρόνο της καταγράφοντας παραδοσιακές συνταγές κάθε περιοχής του Βουνού των Κενταύρων και όχι μόνο κάτι που εγγυάται ότι θα περάσουμε πολύ καλά φέτος , ακόμα και αν δεν κουνήσουμε από την πολυθρόνα μας λόγω κορωνοϊού. Το τελευταίο διάστημα δηλαδή τον περασμένο μήνα εμφανίστηκε στην Λίμνη Πλαστήρα και πλέον ετοιμάζεται να έλθει στα Τρίκαλα για γαστρονομικά γυρίσματα στα χωριά του Ασπροποτάμου…..Με συμπαραστάτη και οδηγό τον Γιάννη Μπουτίνα ο οποίος πλέον αποτελεί τον ειδικευμένο σύμβολο σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας και χορηγό την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις θεσσαλικές επιχειρήσεις . η δημοσιογράφος γεύσης θα βγάλει σε πρώτη φάση δυο εκπομπές έχοντας ως βάση την Κρανιά και την Τζούρτζια ….με ημερομηνία άφιξης εαν το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες στα τέλη αυτού του μήνα ….

“Το φαγητό είναι ο τόπος, η πρώτη ύλη, οι άνθρωποι, η ιστορία, η λαογραφία, οι συναντήσεις και κάπου στο βάθος υπάρχει και μια συνταγή, στην οποία πολύ λίγη σημασία δίνω τελικά μας λέει η Βολιώτισσα δημοσιογράφος ….Σίγουρα η γεύση κάθε χωριού καθορίζεται από το τι παράγει και εμείς εδώ πάνω έχουμε τα περιβόλια και τα χωράφια μας θρησκεία.

Αφετέρου, όμως, είμαστε και μια νεότερη κοινωνία, την οποία ίσως δεν έχει ψυχανεμιστεί ακόμα η πρωτεύουσα, πολλών ανθρώπων που επιστρέψαμε εδώ από πόλεις του εξωτερικού και της Ελλάδας, αφού αυτή κρίση ‒εγώ από την αρχή το πίστευα‒ στέλνει τους ανθρώπους στην επαρχία, αντίθετα από την κρίση του ’50, που δημιούργησε τη γνωστή σε όλους μας αστυφιλία. Σ’ αυτήν τη νεότερη κατάσταση το χωριό είναι πιο κοσμοπολίτικο, κοντά στην τεχνολογία και στο Netflix αλλά και κοντά στην παραδοσιακή γιαγιά.

Πηγή trikalaidees

Share

Written by:

259 Posts

Λαογράφος - Ερευνητής
View All Posts
Follow Me :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *