Δίστρατο – Το μισό σχεδόν Βλαχοχώρι έχει νοσήσει από Κορονοϊό.

Δίστρατο – Το μισό σχεδόν Βλαχοχώρι έχει νοσήσει από Κορονοϊό.

Η κατάσταση στο ορεινό χωριό Δίστρατο Ιωαννίνων μοιάζει να ξεφεύγει, με τους μισούς κατοίκους να έχουν νοσήσει.
Η χαλάρωση και η αδιαφορία έφεραν εκτόξευση των κρουσμάτων στο Δίστρατο Ιωαννίνων. Ο κορονοϊός θερίζει πλέον το ορεινό χωριό, όπου έχουν νοσήσει σχεδόν οι μισοί του κάτοικοι…

Ήδη έχουν εντοπιστεί πάνω από 40 κρούσματα , σε ένα χωριό που δεν ξεπερνά τους 150 κατοίκους την διάρκεια του χειμώνα ,με τον φόβο να είναι πλέον διάχυτος στο χωριό. Εκεί έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ ώστε να διαπιστωθεί η πλήρης έκταση της διασποράς.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή T LIVE με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha, η ζωή στο χωριό κυλούσε το τελευταίο διάστημα χωρίς να τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης.

Τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, οι εκκλησίες γέμιζαν στις λειτουργίες, ενώ έγινε ακόμα και αποκριάτικο γλέντι με φωτιές στο γήπεδο της περιοχής. Μια εκδήλωση που παρακολούθησαν και κάτοικοι από άλλες περιοχές.

Οι κάτοικοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των ειδικών και ξέγνοιασαν όταν μετά τις πρώτες μέρες αδιαφορίες, δεν παρουσιάστηκε κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα. Αυτό όμως ήταν θέμα χρόνου να αλλάξει όπως και έγινε.

Ανάμεσα στους ασθενείς και ο πρόεδρος του χωριού, που λέει στην εκπομπή του Alpha, ότι ίσως ο κορονοϊός έφτασε από κάποιον επισκέπτη.

Share

Written by:

259 Posts

Λαογράφος - Ερευνητής
View All Posts
Follow Me :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *