Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας τινάζει στον αέρα αδειοδοτημένες επενδύσεις

Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας τινάζει στον αέρα αδειοδοτημένες επενδύσεις

Εντύπωση προκάλεσε σε πλήθος επενδυτών η επιθετική στάση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η οποία συντάχθηκε με την άποψη της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην ανάπτυξη των επενδύσεων ΑΠΕ.

Με μια σειρά ανακοινώσεων, οι οποίες – από τους επενδυτές – κρίνονται ως «εχθρικές» απέναντι στην επιχειρηματικότητα, η Περιφερειακή Αρχή αποφάσισε να στείλει στον «κάλαθο των αχρήστων» τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά κατά επενδυτών, ακυρώνει άδειες και απειλεί να διώξει ξένες και ελληνικές επενδύσεις, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση που το Μεγαρο Μαξίμου οφείλει να αντιμετωπίσει χωρίς χρονοτριβή..

Η Περιφέρεια αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα όπου η ίδια επιθυμεί, επικαλούμενη «εντοπιότητα» και να αφήσει στην ουρά άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές ή ακόμα και να κινηθεί δικαστικά απέναντί τους.

Στην απόφαση της Περιφέρειας γίνεται λόγος για: «Διεκδίκηση προτεραιότητας επενδύσεων ΑΠΕ από τοπικούς επενδυτές και με την επιφύλαξη της Περιφερειακής αρχής για χρήση ένδικων μέσων σε περιπτώσεις ήδη αδειοδοτημένων επενδύσεων ΑΠΕ που τεκμηριωμένα βλάπτουν το αναπτυξιακό απόθεμα της περιοχής».

Εκτός αυτού ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, είχε επαφές στην Αθήνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, όπου ανακοίνωσε ότι έφτιαξε μια δική του άτυπη ομάδα μηχανικών για τον χωροταξικό σχεδιασμό… Παραμένει άγνωστο τι του απάντησε ο αρμόδιος υπουργός, αλλά και τι του απάντησε στις υπόλοιπες προτάσεις του.

«Ήδη έχω συγκροτήσει μια άτυπη ομάδα μηχανικών, συνεργατών μου. Διατρέχουμε όλη την περιφέρεια για να βρούμε χώρους τους οποίους θα προτείνουμε στον χωροταξικό σχεδιασμό που γίνεται και θα ολοκληρωθεί και αυτός μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για την Περιφέρειά μας ως χώρους υποδοχής των επενδύσεων. Από την πλευρά μας γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε οι ημερομηνίες για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, το σχέδιο δίκαιης μετάβασης, το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να συμπέσουν με την ολοκλήρωση του χωροταξικού πλαισίου της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να ενσωματωθούν τέτοιες χρήσεις γης στο χωροταξικό που θα αποκτήσει για πρώτη φορά η Περιφέρειά μας» είπε ο ίδιος, φανερώνοντας τις κινήσεις που κάνει.

Share

Written by:

259 Posts

Λαογράφος - Ερευνητής
View All Posts
Follow Me :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *