Δωρεάν WiFi στις κοινότητες του Δήμου Μετεώρων

Δωρεάν WiFi στις κοινότητες του Δήμου Μετεώρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση δωρεάν WiFi στις Κοινότητες του Δήμου Μετεώρων.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος, αφουγκραζόμενος την ανάγκη των πολιτών στον τομέα της πληροφορίας και της επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου, έδωσε εντολή για την μελέτη και εγκατάσταση access point στις πλατείες των χωριών του Δήμου μας

Το όλο εγχείρημα το έχουν αναλάβει εξολοκλήρου οι δύο ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου Γιώργος Βαΐου (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) και Χρυσούλα Κατσικά (Υπεύθυνη Πληροφοριακών Συστημάτων) και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν τοποθετηθεί access point σε 40 περίπου χωριά του Δήμου.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν access point στα χωριά της Δ.Ε. Μαλακασίου και λίγο αργότερα σε χωριά των Δ.Ε. Καστανιάς και Ασπροποτάμου.

Ο Δήμαρχος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το τεχνικό προσωπικό της COSMOTE της περιοχής μας για την άψογη συνεργασία και την μεγάλη βοήθεια που προσφέρει στο όλο εγχείρημα.

Το δίκτυο έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί αποκλειστικά σε κοινόχρηστους χώρους (πλατείες) των οικισμών και απευθύνεται σε κατοίκους, διερχόμενους και επισκέπτες της περιοχής μας.

Ο Δήμος δεν είναι πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (internet) και το παρόν δημοτικό δίκτυο Wi-Fi έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένες λειτουργίες, δεν αντικαθιστά την οικιακή σύνδεση και δεν επιτρέπεται η επέκτασή του (repeaters, κ.λπ) για ιδιωτική, επαγγελματική και κάθε άλλη χρήση.

Πηγή : trikalaview.gr

Share

Written by:

259 Posts

Λαογράφος - Ερευνητής
View All Posts
Follow Me :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *