Ειδική ομάδα για 12μηνο ορεινό τουρισμό συστήνει το υπουργείου Τουρισμού

Ειδική ομάδα για 12μηνο ορεινό τουρισμό συστήνει το υπουργείου Τουρισμού

Οι ορεινοί προορισμοί έχουν μικρή σεζόν διαχρονικά, ενώ λόγω πανδημίας έχουν να δούν ουσιαστικά έσοδα πάνω από ένα χρόνο

Στη συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα αναλάβει να επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στους ορεινούς προορισμούς σε 12μηνη βάση προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των τουριστικών φορέων της ηπειρωτικής Ελλάδας, η οποίοι διαχρονικά έχουν πολύ μικρή σεζόν, ενώ λόγω της πανδημίας έχουν να δούν ουσιαστικά έσοδα πάνω από ένα χρόνο.

Η τηλεδιάσκεψη των ξενοδόχων με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη επικεντρώθηκε στις προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη της ορεινής ηπειρωτικής Ελλάδας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους προορισμούς. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδροι τοπικών Ενώσεων ενημερώθηκαν για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το μέλλον των περιοχών αυτών. Στόχος, να συμβάλουν με την εμπειρία τους στη διαμόρφωση του κατάλληλου, λειτουργικού και ελκυστικού προφίλ της ορεινής ηπειρωτικής Ελλάδας, δώδεκα μήνες το χρόνο, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τις δραστηριότητες στη φύση (outdoor activities).

Τα ξενοδοχεία του Ορεινού όγκου θα πρέπει να αδράξουν αυτή την ευκαιρία και ιδιαίτερα οι παραδοσιακοί ξενώνες στα χωριά μας με την φυσική τους ομορφιά αλλά και όσα αυτή παρέχει σε έναν επισκέπτη 12 μήνες το χρόνο. Χειμώνα και καλοκαίρι είναι οι προορισμοί που πρέπει να γίνουν brand Πανελλαδικά.

Πηγή : greveniotisa.gr

Share

Written by:

259 Posts

Λαογράφος - Ερευνητής
View All Posts
Follow Me :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *