Την Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσας στην Ανθούσα του Δήμου Μετεώρων αποκαθιστά  η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσας στην Ανθούσα του Δήμου Μετεώρων αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από το τέλος της περασμένης χρονιάς εξήγγειλε την συντήρηση και αποκατάσταση του καθολικού  και των λοιπών κτιρίων της Ιεράς Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσας στην Ανθούσα του Δήμου Μετεώρων η  Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας .

«Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική  συντηρούμε  και αναδεικνύουμε τα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας, διασώζοντας  την ιστορική μνήμη και ενισχύοντας  το ρεύμα θρησκευτικού τουρισμού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, τον Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στην αποκατάσταση ενός σημαντικού θρησκευτικού μνημείου στην Ανθούσα του Δήμου Μετεώρων. Όλα τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων, δημιουργούν  συνθήκες ανάπτυξης και τονώνουν  την τοπική, πραγματική  οικονομία»» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Για την αποκατάσταση της Ι.Μ. Παναγίας Γαλακτοτροφούσας προβλέπονται οι εξής εργασίες :

επισκευή της στέγης,
ενέματα τοιχοποιών, 
αρμολογήματα επιφανειών ,
καλύψεις οροφών και δαπέδων ,
αντικατάσταση κουφωμάτων και
τοποθέτηση ελκυστήρων  και  κιγκλιδωμάτων 

Πηγή : Περιφέρεια Θεσσαλίας

Share

Written by:

259 Posts

Λαογράφος - Ερευνητής
View All Posts
Follow Me :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *