Σκισμένη Πέτρα (Κιάτρα Ντισ(ι)κάτα)

Σκισμένη Πέτρα (Κιάτρα Ντισ(ι)κάτα)

Η «Σκισμένη Πέτρα» (Κιάτρα Ντισ(ι)κάτα στα βλάχικα ), είναι βράχινος όγκος (Μετέωρο), σκισμένος κάθετα σε πολλά σημεία, από τα οποία ορισμένα είναι διαμπερή και δίνουν την δυνατότητα να τα διασχίσεις.

Βρίσκεται νότια της Αετομηλίτσας σε υψόμετρο 1220 μ, σε ένα καταπληκτικό τοπίο, σε ράχη ανάμεσα στην σμίξη του Άσπρου ρέματος και του ρέματος της Γκούρας. Το ύψους στην Βόρεια τους πλευρά είναι περίπου τριάντα μέτρα.

Η διαδρομή σε δασικό δρόμο
Ξεκινάμε από την πλατεία της Αετομηλίτσας με υψόμετρο 1450 μ και κατευθυνόμαστε δυτικά προς το καταφύγιο και τον ξενώνα της Αετομηλίτσας.

Πριν το καταφύγιο παίρνουμε τον δρόμο αριστερά που αφού περάσουμε τα τελευταία σπίτια του χωριού αλλάζουμε κατεύθυνση προς νότια ακολουθώντας γυμνή ράχη. Κατηφορίζοντας φτάνουμε σε αριστερή στροφή του δρόμου, αφήνουμε τον δρόμο και κατηφορίζουμε ελεύθερα στην ράχη ώσπου καταλήγουμε ξανά στον δρόμο, τον ακολουθούμε και μπαίνουμε σταδιακά σε μικρή ξέφωτη κοιλάδα περιτριγυρισμένη με μαυρόπευκα που στα αριστερά της έχει τον βράχινο όγκο που αναζητάμε.

Share

Written by:

259 Posts

Λαογράφος - Ερευνητής
View All Posts
Follow Me :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *