Επικοινωνήστε μαζί μας

Αναζητώντας στο διαδίκτυο κατά καιρούς την λέξη “Βλαχοχώρια” υπήρξαν κατακερματισμένες αναφορές σε περιοχές αλλά πότε κάτι συμπαγές με την έννοια των Βλαχοχωριών της Ελλάδος γενικά. Υπήρξε λοιπόν η ανάγκη να υπάρχει ένα μέσο να συλλέξουμε αλλά και να προβάλουμε όλες αυτές τις πληροφορίες προς όλους εμάς που “διψάμε” να μάθουμε για τον τόπο μας και τους “μελέτι” μας αλλά και σε όσους θέλουν να μάθουν για τα χωριά και τον πολιτισμό μας.

Η ιστοσελίδα vlaxoxoria.gr δημιουργήθηκε για να βοηθήσει των αναγνώστη της να ενημερωθεί για την τρέχουσα ειδησεογραφία την ιστορία τον πολιτισμό τα ήθη και τα έθιμα των Βλαχοχωρίων της Ελλάδος.

Δημιουργήθηκε επίσης για να είναι ένα εργαλείο στα χέρια όλων όσων θέλουν να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές αυτών των τόπων έχοντας όλες τις πληροφορίες για το κάθε χωριό που θα επισκεφθεί

Την ιστορία του , τα αξιοθέατα του , τις τέχνες και τον πολιτισμό του , τις προσωπικότητες του παρελθόντος , συνεντεύξεις των νεότερων ανθρώπων και καθώς και τις πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.

Μέσα στις σελίδες του  ιστότοπου θα βρει πληροφορίες για το που θα μείνει , τι αξίζει να επισκεφθεί , που θα πάει για φαγητό και που θα μπορέσει να διασκεδάσει.

θα μάθει τις οργανωμένες δραστηριότητες για τα δάση , για τα μονοπάτια , για την χλωρίδα και πανίδα , τα ιστορικά μνημεία , τις εκκλησίες τα περίφημα πέτρινα γεφύρια της κάθε περιοχής και οτιδήποτε άλλο είναι αξιοσημείωτο να δει και να κάνει επισκεπτόμενος τα Βλαχοχώρια του κάθε νομού.

Ελπίζουμε να απολαύσετε την περιήγηση στις σελίδες μας και να σας έχουμε δώσει ένα πολύτιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει στις εξορμήσεις σας.

Share